• 08 JUN 17
  • 0
  Eerste kwartaal 2017 vestigt record ICT-overnames

  Eerste kwartaal 2017 vestigt record ICT-overnames

  Het eerste kwartaal van 2017 levert een nieuw record op van overnames, fusies en deelnemingen op de Nederlandse ict-markt. De teller stond eind maart op 109 geregistreerde deals. Het oude record stond op 93 overeenkomsten, behaald in het derde kwartaal van 2014. In elke sector op de ict-markt was er volop beweging te zien.

  Dit beeld komt naar voren uit het driemaandelijkse overzicht van overnames, fusies en deelnemingen op de Nederlandse ict-markt dat Computable met MBCF samenstelt. Ter vergelijking: in 2016 waren er in het eerste kwartaal 68, in het tweede kwartaal 75, het derde kwartaal 92 en het vierde kwartaal 67 geregistreerde transacties.

  Ramon Schuitevoerder, adviseur in het ict-team en partner van MBCF, maakt nog wel een voorbehoud voor de betekenis van dit recordkwartaal. Wat kan meespelen is dat een aantal partijen zijn deals net niet voor het einde van 2016 rond kreeg, maar wel in het eerste kwartaal van 2017. ‘Maar dan nog gebeurde er veel in de eerste drie maanden van dit jaar. De groei die in 2016 zichtbaar was, heeft zich in 2017 doorgezet.’ Hij ziet ook in het tweede kwartaal, dat eind juni eindigt, de nodige beweging. Of het net zo’n recordmaand wordt als het eerste kwartaal valt nog niet te zeggen, maar hij merkt dat er volop tractie is in de ict-markt.

  Klik hier om het bijbehorende artikel te lezen en hier vindt u een overzicht van de overnames in het eerste kwartaal van 2017.